Birlikte Yaşamayı, Birlikte Çalışmayı Öğrenmek – Zeynep Tura

Birlikte Yaşamayı, Birlikte Çalışmayı Öğrenmek – Zeynep Tura

Internet, mobil yaşam, dijital dönüşüm, nesnelerin interneti derken farkında olmadan hayatımızda radikal değişimler oluyor. Internet bilgiye erişimi özgürleştirdi. Mobil bağlantı özellikle biz danışmanları özgürleştirdi, ofise bağımlı olmaktan çıkardı. Dijital dönüşüm ile artık herşeyimizi “orada bir yerde” yani “bulutta” barındırmaya başladık. Nesnelerin interneti ise herşeyi birbirine bağlamaya ve konuşturmaya başladı. Yapay zeka “geliyorum” diyor. Artık birbirinden kopuk, ayrı ayrı çalışan sistemler olmayacak. Herşey büyük bir bütünün içinde farklı şekillerde, kendine özgü ama aynı zamanda bütünle uyum içinde hareket edecek.

Peki bütün bunlara karşılık bizler, YDD üyesi danışmanlar ne yapıyoruz? Kısaca özetliyorum: hiç birşey.

Birbirimizle temas kurmuyoruz, birbirimizi beğenmiyoruz, birlikte çalışmaktan, bilgi paylaşmaktan kaçınıyoruz. “Birlikte çalışma” anlayışı daha çok “kıdemli olan kıdemsizi çalıştırır” şeklinde patronculuk oynayarak gerçekleşiyor. Dünyanın en büyük sektörlerinden birisi danışmanlık. Türkiye’de yönetim danışmanlığı gelirlerinin %90’a yakın kısmını küresel danışmanlık devleri topluyor.

Peki bizler ne yapmalıyız? Rekabet edebilmek zor ama en azından rekabet edebilir hale gelmek için öncelikle birlikte çalışmayı, birlikte iş geliştirmeyi ve paylaşmayı öğrenmeliyiz. Birbirimize güvenmeliyiz.

Bizler rakip değiliz, birbirimizin can simidiyiz.

Lütfen YDD’nin etkinliklerine katılın, diğer üyelerle, meslekdaşlarınızla tanışın, networking yapın, bilgi ve fırsatları paylaşın. İş ağlarınızı genişletin. Çevrenizdeki bağımsız danışmanları YDD üyesi olmaya teşvik edin. Makale yazın, haber gönderin, araştırma yapın yayınlayalım.

Birlikte daha güçlüyüz.

Deneyin, yanılmadığınızı göreceksiniz, söz.