Danışman Olmak – Handan Gümüştekin Yargan

Danışman Olmak – Handan Gümüştekin Yargan

“Ne iş yapıyorsunuz ?” sorusuna herhalde en kolay ve en zor verilen cevap “Danışmanlık” yapıyorum.. cevabı olmalı. Kolay, çünkü profesyonel hayatın arkasından yapılacak en uygun iş, bilgi ve deneyimlerini başkalarına aktarmak için çalışmak yani Danışman Olmak!..Zor, çünkü arkasından gelen “Ne konuda?” sorusuna açıklama getirmek için kullandığınız kelimeleri muhtemelen bir çok kişiden duymuş birisine tekrarlamak zorunda olmanız.

Peki sizin diğerlerinden farkınız ne? Herkes Yönetim Danışmanı, İletişim Danışmanı, Sosyal Medya Danışmanı, Teknoloji Danışmanı diye kendisini tanımlayabilir. Yani bu konularda 5 yıl çalışanda 35 yıl çalışanda, kendisindeki iş bilgisi ve deneyimin çok kıymetli olduğunu düşünebilir, mutlaka öyledir de.. ama kimin için?

Danışman olmak için sadece iş bilgisi ve deneyim yeterli midir? Danışman’nın Akademik Zeka ‘sının yanı sıra Sosyal Zeka ve Duygusal Zeka’sını davranış kodları ile iyi harmanlayabilmiş olması beklenmektedir. Peki biz bu kriterleri nasıl ölçeceğiz? Danışmanlık’ta kaliteyi nasıl yükselteceğiz? Danışan memnuniyetini sağlamak için neler yapmalıyız? Kalite ve memnuniyetin artması ile Danışman kullanma eğilimini arttırabilirmiyiz? Tüm bu sorulara istenen cevapları bulabilmek için YDD – Yönetim Danışmanları Derneği üyeleri kolları sıvadı. Yeni bir yönetim anlayışı ile iş sahiplerini odaklayan yeni yaklaşımı ile çalışmaya başladı. Yakın gelecekte gelişmeleri sadece üyeleri ile değil tüm iş dünyası ile paylaşmaya başlayacak.

Heyecanla bekliyoruz…