13 Mart 2019 “YDD Antalya Buluşması”

13 Mart 2019 “YDD Antalya Buluşması”

Yönetim Danışmanları Derneği’nin Mart ayı Networking Etkinliği, 13 Mart’ta Antalya’da yapıldı.

 

YDD Yönetim Kurulu, 2019-2020 planlamasını yaparken 2019 networking buluşmalarını her ay farklı bir ilde gerçekleştirme kararı almıştı. Bu doğrultuda Şubat Ayı Networking Etkinliğini Ankara’da gerçekleştirdikten sonra, Mart ayında da Antalya ziyaretini gerçekleştirdi. YDD Ekibi Antalya’da hem Networking Etkinliğini gerçekleştirdi hem de ülkemizin en popüler turistik merkezinde danışmanlık mesleği açısından önemli temaslarda ve ziyaretlerde bulundu.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden YDD ekibi, akşam ATSO’da gerçekleştirilen Networking Etkinliğinde, YDD Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tura, YDD Yönetim Kurulunu ve toplantıya katılan Denetim ve Meslek Kurulu üyelerini katılımcılara takdim ederek tek tek tanıttı.

 

Antalya’da faaliyet gösteren yönetim danışmanlarının, akademisyen ve diğer katılımcıların katıldığı etkinlikte YDD Başkanı Zeynep Tura, YDD’nin yenilenen vizyonunu ve 2019-2020 stratejik planını aktardı. Toplantıda Antalya’da giderek gelişen yönetim danışmanlığı sektörü ve Yönetim Danışmanlarının bir araya gelerek bir meslek örgütü oluşturmalarının gerekliliği görüşüldü. Son derece olumlu ve sıcak geçen ve 50 kadar aşkın katılımcının yer aldığı toplantının devamı niteliğinde olacak ikinci buluşmanın 2019 sonuna doğru daha geniş katılımla yapılması planlanıyor.

 

Toplantının ikinci bölümünde, YDD Yönetim Kurulu Üyesi Celal Seçkin, ISO 20700 Yönetim Danışmanlığı Hizmet Standartı hakkında Antalyalı meslekdaşlarımıza bilgi aktardı. Danışmanlık mesleği için bir kilometre taşı olacak olan rehber niteliğindeki bu dokümana ait bilgilendirme katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

 

Sunumda, ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes) ve CMC (Certified Management Consultant) hakkında bilgi verildi. Celal Seçkin, 2019-2020 döneminde Türkiye genelinde bir çok ilde YDD tarafından kapsamlı ISO20700 tanıtımları  ve eğitim seminerleri düzenleneceği müjdesini verdi.

 

YDD Antalya ziyaretinin ikinci gününde YDD Ekibi Antalya OSB yönetimini ziyaret etti. Daha sonra Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü ile görüşme yapıldı. Öğleden sonra Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı ile görüşen YDD Ekibi son olarak Antalya Teknokent’i ziyaret etti.

 

YDD Yönetimi olarak 2019 yılı içinde öncelikle üyelerimizin faaliyet gösterdiği İstanbul dışı illerde ve Anadolu’da kurulmuş olan yönetim danışmanları derneklerinin bulunduğu illerde toplanacağız. Bu toplantıların ana hedefi danışmanları bir araya getirmek, birlikte öğrenme ve çalışma alışkanlıklarımızı geliştirmek. İkinci önemli hedefimiz ise ziyaret ettiğimiz illerdeki iş dünyası, akademik dünya ve sektör ile ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek bölgedeki işletmelerin yönetim danışmanlığı sektörüne bakışı hakkında bilgi edinmek, mesleğimizin tanıtımını yapmak ve önümüzdeki dönemler için karşılıklı iş ve pazar geliştirmeye yönelik ortak faaliyetler planlamak.

 

Tüm üyelerimizi ve meslekdaşlarımızı Networking Buluşmalarına bekliyoruz.

 

 

 

YDD Networking 9
YDD Networking #9 Antalya
YDD Networking #9 Antalya
YDD Networking #9 Antalya
YDD Networking #9 Antalya
YDD Networking #9 Antalya
YDD Networking #9 Antalya